Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Το γέλιο ταιριάζει στο ΠΑΣΟΚ

Ουφ! Ήρθε η καρδιά των ευαίσθητων νοικοκυραίων στη θέση της. Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι δεν έχει στρατηγικές αμφιταλαντεύσεις, σήκωσε το βάρος των Μνημονίων και έτσι θα πορευτεί και στο μέλλον. Αυτή η διαβεβαίωση Βενιζέλου στον Σαμαρά κατά τη χθεσινή συνάντησή τους, και η διαρροή της στον Τύπο, ήταν βάλσαμο για τις ψυχές όσων καρδιοχτύπησαν τον τελευταίο καιρό. Για όσους αγχώθηκαν μήπως δεν προκάνει η κυβέρνηση να τελειώσει με τα προαπαιτούμενα και την πλήρη εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων.


Θα προκάνουν, θα προκάνουν. Αυτό ήταν το σαφές μήνυμα από τη συνάντηση των δύο στο Μαξίμου. Τα μιλήσανε και τα συμφωνήσανε. Θα προκάνουν και τις συντάξεις να κόψουν, και το ασφαλιστικό να προκόψουν, και τη ΔΕΗ να σπρώξουν, και τους αιγιαλούς να στριμώξουν. Ακόμα και μερικά δάση που λέει ο λόγος θα προκάνουν να αφανίσουν - ως έξτρα παροχή αυτό, για να καταλάβουμε κι εμείς, και οι δανειστές, και τα δέντρα τι σημαίνει αποφασιστικότητα πολιτική. Θα τελειώσουν μέσα στο καλοκαίρι με τα προαπαιτούμενα, για να είναι λέει το πεδίο ύστερα καθαρό μπροστά τους.

Ε, εκεί πια, όταν το πεδίο είναι καθαρό, και δεν έχει μείνει λίθος επί λίθου, μπορούν και πάλι οι Μαγδαληνές του ΠΑΣΟΚ να μετανοήσουν, να διαφωνήσουν και να μας θυμίσουν ότι μπορεί να ψήφιζαν ό,τι τους έβαζε μπροστά τους η τρόικα, αλλά το έκαναν με βαριά καρδιά. Και γκρινιάζοντας. Και δείχνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι μπορεί να ξεπούλησαν, να κατέστρεψαν, να εμπορεύτηκαν αυτό που δεν τους ανήκε, αλλά όλα κι όλα: Αυτά τα έκαναν με βαριά καρδιά, γκρινιάζοντας, διαφωνώντας έστω ψιθυριστά. Και υποχρεώνοντας τον Σαμαρά να τους επαναφέρει στην τάξη.

Η ελληνική τραγωδία έχει όπως βλέπετε και την κωμική της πλευρά. Και στους κωμικούς ρόλους πρωταγωνιστούν οι έρμοι οι πασόκοι, από τον Βενιζέλο μέχρι τον τελευταίο βουλευτή, που προσπαθούν να εμφανιστούν ως παρθένες, ενώ προσφέρουν υπηρεσίες και απολαμβάνουν αμοιβές σε οίκο ανοχής. Δεν συμφωνούν με την αξιολόγηση που ψήφισαν, με τους αιγιαλούς που αψήφησαν, με το μαύρο χάλι που μας επέβαλαν και με τη στρούγκα στην οποία μας έβαλαν. Τα ψηφίζουν όλα βέβαια, αλλά χωρίς κέφι.
Θυμηθείτε το στις εκλογές. Μαυρίστε τους γελώντας σαρδόνια. Γιατί το γέλιο ταιριάζει στο ΠΑΣΟΚ...

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου