Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Δημοφιλή τα ελληνικά νησιά στους ξένους



Δέκα ελληνικά νησιά βρίσκονται στη λίστα με τα δημοφιλέστερα νησιά της Μεσογείου αλλά τους περισσότερους από εσάς δεν σας ενδιαφέρει γιατί δεν πρόκειται να πάτε διακοπές αλλά πρέπει να είστε εθνικά υπερήφανοι επειδή, ενώ εσείς θα βολοδέρνετε στην Αθήνα, τα ελληνικά νησιά θα βουλιάζουν από ξένους.

Πάντως, είναι αξιοσημείωτο πως τα ελληνικά νησιά είναι πολύ δημοφιλή στους ξένους αλλά δεν είναι καθόλου δημοφιλή στους Έλληνες που προτιμούν να κάτσουν τον Αύγουστο στο σπίτι τους στην μαγευτική Κυψέλη από το να τρέχουν να ταλαιπωρούνται σε παραλίες με χρυσή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά.


Δεν είναι και καμιά μεγάλη επιτυχία να είναι 10 ελληνικά νησιά μέσα στα 30 πιο δημοφιλή νησιά της Μεσογείου, γιατί η Ελλάδα έχει 6 χιλιάδες νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, ενώ η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του κόσμου που έχει ένα κινητό νησί, αν και ο Νίκος Καζαντζάκης -στους στίχους που μελοποίησε ο Μάνος Χατζιδάκις- υποστηρίζει πως δεν είναι νησί αλλά είναι η γοργόνα η αδερφή του Μεγαλέξανδρου.

Καλό είναι που κινείται η γοργόνα γιατί μπορεί με αυτόν τον τρόπο να καταφέρει να αποφύγει την ιδιωτικοποίηση.

Πιο δημοφιλές ελληνικό νησί είναι η Κρήτη -που ευτυχώς δεν βουλιάζει ποτέ από τουρίστες γιατί έχει άπειρες καβάτζες-, ενώ στην δεύτερη θέση είναι η Σαντορίνη, στην τρίτη η Ρόδος και στην τέταρτη η Μύκονος που, όπως είχε πει πολύ εύστοχα πριν από δεκαετίες η Μελίνα Μερκούρη, δεν είναι πια νησί αλλά προάστιο της Αθήνας.

Δεν είναι και πολύ ελληνικά τα ελληνικά νησιά πια, γιατί δεν συναντάς και πολλούς Έλληνες, ενώ και οι περισσότεροι εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις είναι ξένοι γιατί οι ξένοι σκλάβοι είναι πιο φτηνοί από τους Έλληνες σκλάβους.

Από το προσωπικό ρεπορτάζ που έχω κάνει τα τρία τελευταία χρόνια στα ελληνικά νησιά -γιατί εγώ εδώ κάνω ρεπορτάζ-, έχω διαπιστώσει πως οι Έλληνες τουρίστες εμφανίζονται πια στα τέλη Ιουλίου και εξαφανίζονται γύρω στις 20 Αυγούστου, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς είναι άφραγκοι.

Ο εσωτερικός τουρισμός έχει καταρρεύσει και, αν δεν γυρνούσα εγώ κάθε καλοκαίρι από νησί σε νησί να σκορπάω χρήματα σε όλους, τα ελληνικά νησιά θα ήταν σήμερα σε τραγική οικονομική κατάσταση.

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου