Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Η Βολιβία νομιμοποιεί την παιδική εργασία και μπράβο της!



Αντιδράσεις και έκπληξη έχει προκαλέσει η απόφαση της Βολιβίας να νομιμοποιήσει την εργασία μικρών παιδιών. Μπορεί εκατοντάδες εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο να εργάζονται παράνομα αλλά κάποιοι σοκάρονται όταν μια κυβέρνηση αποφασίζει να νομιμοποιήσει την παιδική εργασία.


Πολλοί άνθρωποι νομίζουν πως τα παιδιά δεν εργάζονταν ποτέ.

Τι στην ευχή, ούτε τον Όλιβερ Τουίστ δεν έχουν διαβάσει;



Ή νομίζουν πως τους κάνουν πλάκα οι παππούδες τους ή οι πατεράδες τους, όταν τους λένε πως δούλευαν από παιδιά;

Δεν βλέπουν σήμερα γύρω τους παιδιά που δουλεύουν;

Εγώ βλέπω κάθε μέρα παιδιά να δουλεύουν.

Αλλά αυτά δεν είναι τα δικά μας παιδιά, οπότε δεν θεωρούνται παιδιά.

Μόνο τα δικά μας παιδιά είναι παιδιά και έχουν δικαιώματα.

Λοιπόν, αντίθετα με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, η παιδική εργασία ήταν μέχρι πρόσφατα ο κανόνας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τουλάχιστον για τα φτωχά παιδιά· τα πλούσια παιδιά μπορούν να μην δουλέψουν μέχρι τα βαθιά γεράματα, και κανείς δεν θα τους πει τίποτα.

Αλλά κάτι αριστεροί και αναρχοκομουνιστές τον 19ο αιώνα στην κομουνιστική Μεγάλη Βρετανία αποφάσισαν πως δεν πάει άλλο με την παιδική εργασία, και ψήφισαν οι αναρχοάπλυτοι το 1833 νόμο πως τα παιδιά από 9 έως 13 ετών θα δουλεύουν μόνο 8 ώρες την ημέρα στις βιομηχανίες.

Τα υποχρέωσαν τα παιδιά. Μεγάλη νίκη το 9χρονο να δουλεύει μόνο 8 ώρες την ημέρα στο ανθρακωρυχείο. Αυτό είναι που λένε «ανέμελα παιδικά χρόνια».

Κι έτσι φτάσαμε το 1989 -δηλαδή μετά από ενάμισι αιώνα- στη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού που επικυρώθηκε από 187 κράτη.

Φυσικά, το ότι επικυρώθηκε από πολλές χώρες δεν σημαίνει απολύτως τίποτα γιατί τα παιδιά συνεχίζουν να δουλεύουν σε όλο τον κόσμο.

Και τώρα ξεσηκώνονται οι μικροαστοί επειδή η Βολιβία θα νομιμοποιήσει την παιδική εργασία· μάλλον επειδή τα παιδιά που θα εργάζονται νόμιμα θα έχουν και κάποια δικαιώματα, ενώ όταν εργάζονται παράνομα -όπως κάνουν σήμερα εκατοντάδες εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο- τα κάνεις ό,τι θέλεις.

Όλοι οι παιδεραστές της Ευρώπης τρέχουν κάθε χρόνο στην Ταϊλάνδη και στην Βραζιλία για να πηδήξουν 8χρονα, και τώρα μας πήρε ο πόνος που θα νομιμοποιήσει η Βολιβία την παιδική εργασία.

Άντε καλέ που είμαστε υποκριτές.

Σε λίγο θα ανακαλύψουμε πως γύρω μας γίνεται καθημερινά δουλεμπόριο.

Όχι, αυτές οι δυστυχισμένες που βλέπετε μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας να σας ενημερώνουν πως θα σας κάνουν πίπα με 5 ευρώ δεν είναι σκλάβες· απλώς, τρελαίνονται να κάνουν τσιμπούκια σε περαστικούς.

Θα σας ενημέρωνα πως και εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά πουλιούνται κάθε χρόνο για σκλάβοι αλλά δεν θέλω να σας βγάλω από την καρακοσμάρα σας.

Προσωπικά, είμαι υπέρ της παιδικής εργασίας.

Τα παιδιά πρέπει να δουλεύουν.

Φτάνει πια με την ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς που προστατεύει τα παιδιά από την εργασία και τα στέλνει στα σχολεία.

Τα παιδιά στα σχολεία είναι αντιπαραγωγικά και αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη.

Πρέπει να ισχύσουν και για τα παιδιά οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς.

Να αφεθεί ελεύθερη η αγορά να λειτουργήσει.

Υπάρχει ζήτηση στην αγορά για παιδιά;

Υπάρχει, οπότε πρέπει να ικανοποιηθεί.

Να επιτραπεί και η παιδική πορνεία και η παιδική πορνογραφία, και να πουλιούνται νόμιμα τα παιδιά για όργανα.

Να πουλάνε νόμιμα και τα βρέφη. Να μπορείς να αγοράσεις ένα ξανθό μωρό με γαλανά μάτια. Να μπορείς να αγοράσεις κι ένα κινεζάκι να ταιριάζει με την διακόσμηση του σπιτιού.

Αφού κάποιοι πουλάνε μωρά, ούτως ή άλλως, γιατί να χάνονται τόσα χρήματα και να μην φορολογούνται και οι αγοραπωλησίες βρεφών;

Ας σταματήσει επιτέλους η σκανδαλώδης προστασία των παιδιών από το Κράτος.

Να ιδιωτικοποιηθούν και τα παιδιά.

(Κάποιοι θα αντιληφθούν τι είναι ο καπιταλισμός σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου λίγο πριν τα τινάξουν. Κάποιοι άλλοι, οι περισσότεροι, ποτέ.)

(Μπορεί σε κάποιους να φανεί περίεργο αλλά δούλεψα για πρώτη φορά όταν ήμουν 10 ετών. Εμένα δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο.)

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου