Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

10 μικρά μυστικά ευτυχίας


Είμαι υπεύθυνος για την ευτυχία μου
Να θυμάσαι ότι η ευτυχία δεν είναι σταθερή στο σύμπαν μας. Η ευτυχία δεν είναι μια απλή έξοδος από τον αυτοκινητόδρομο. Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο προορισμός, είναι να κοιτάξουμε μέσα στον εαυτό μας. Παρακάτω είναι μερικές μικρές συμβουλές που μπορεί να σε βοηθήσουν να βρεις το δρόμο σου. Δες τα σαν ένα GPS προς την ευτυχία.

1. Να γελάς εύκολα. Οι άνθρωποι που γελούν είναι πιο ευτυχισμένοι και συνήθως ζουν περισσότερο από τους ανθρώπους που δεν έχουν αίσθηση του χιούμορ.

2. Μην στέκεσαι στα αρνητικά. Αν υπάρχει κάτι λάθος, αποδέξου το και προχώρα. Το να επαναλαμβάνεις τα άσχημα που συμβαίνουν στη ζωή σου όχι μόνο δεν θα σε βοηθήσει αλλά μπορεί να σε οδηγήσει και σε κατάθλιψη.


amazing-clouds-931

3. Αποδέξου ότι η ζωή σου έχει νόημα. Αν δεν το κάνεις, ή δεν μπορείς να βρεις κάποιο νόημα αυτή τη στιγμή, να ενεργείς σαν να το έχεις βρει, μέχρι που πραγματικά να βρεις αυτό που πραγματικά θέλεις.

4. Κάνε κάτι καλό για τον εαυτό σου. Δεν είναι απαραίτητο να κοστίσει χρήματα ή να είναι κάτι τρομερό. Μερικές φορές, αρκεί να αγναντεύεις απλά το ηλιοβασίλεμα ή να αφήνεσαι απλώς  στη στιγμή.

5. Να έχεις πάντα μαζί σου κάτι να διαβάζεις. Με αυτό τον τρόπο, δεν πρόκειται ποτέ να βαρεθείς ή να σπαταλάς τον χρόνο σου. Όταν διαβάζεις, χαλαρώνεις και μαθαίνεις ταυτόχρονα.

6. Κάνε κάτι καλό για κάποιον άλλο, χωρίς να έχεις προσδοκίες ανταπόδοσης. Μάζεψε τα σκουπίδια από κάτω, βοήθησε έναν ηλικιωμένο να περάσει το δρόμο, βοήθησε και τάισε ένα αδέσποτο ζωάκι. Αυτές οι κινήσεις μπορεί να σου φαίνονται ασήμαντα μικροπράγματα αλλά σκέψου πως θα αισθανόσουν αν κάποιος έκανε κάτι εξίσου  καλό σε εσένα ή σε κάποιον που αγαπάς.

7. Φάε κάτι που σου αρέσει πολύ μία φορά την εβδομάδα. Η στέρηση είναι καταθλιπτική. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γυμναστείς λίγο περισσότερο, μη στερείσαι από κάτι που σου αρέσει και σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα.

hapiness-day

8. Βγες έξω και εκτίμησε ότι σε περιβάλλει. Το φως του ήλιου και ο καθαρός αέρας έχουν αποδειχθεί ότι συμββάλουν ακόμη και  στην πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου. Το πιο υγιεινό πράγμα που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου, συναισθηματικά και σωματικά, είναι να κάνεις απλά μια βόλτα.

9. Δίνοντας αγάπη και κατανόηση είναι το πρώτο βήμα για να τη λάβεις. Το να προσφέρεις αγάπη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρεις αυτό που χρειάζεσαι.

10. Να έχεις πάντα ένα στόχο. Η ευτυχία έρχεται όταν κινείσαι προς αυτό που θέλεις, όχι όταν το κατακτήσεις. Κάθε φορά που πετυχαίνεις ένα στόχο, θα θέλεις να το αντικαταστήσεις. Πάντα να έχεις ένα στόχο.

Να θυμάσαι ότι η ευτυχία δεν είναι σταθερή στο σύμπαν μας. Μερικοί πιστεύουν ότι αν δεν αισθάνεσαι ευτυχισμένος, κάτι δεν πάει καλά. Η πραγματική αλήθεια είναι ότι η ευτυχία βρίσκεται συνήθως κάπου ανάμεσα στη πραγματικότητα και τη φαντασία.
ευτυχισμένη οικογένεια
______
   Barton Goldsmith, Ph.D., ψυχοθεραπευτής, αρθρογράφος. Το τελευταίο του βιβλίο είναι το ¨The Happy Couple: How to Make Happiness a Habit One Little Loving Thing at a Time¨ 

kinkcrown

antikleidi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου